Hyr en hjärtstartare till er förening

Erbjudande i Samarbete med Plusab

Hjärtstartare                                                                        

Nu vill vi i samverkan med Plusab, som är en marknadsledande leverantör av användarvänlig och tillförlitlig hjärtstartare/defibrillator, även erbjuda alla våra bostadsrättsföreningar ett upphandlat och mycket bra alternativ. Utrustningen är både röst- och visuellt styrd med bilder för användaren och därmed mycket enkel att hantera. Lämpligen placeras ett skåp med hjärtstartaren centralt inom bostadsrättsföreningens område så att tillgängligheten blir god. Skåpen är larmade och finns i olika utföranden.  Utbildningsinsats bör även göras för ett antal medlemmar.

Plusab tillhandahåller kraftigt rabatterade utbildningar inom HLR/D-HLR/AED samt Barn-HLR till Castors samtliga BRF. Dessutom erbjuds en kostnadsfri service efter att leveransen är utförd med löpande funktionskontroller under en 8-årsperiod (hela garantitiden). Avtalspriser finns även för förstahjälpen-produkter, förbandstavlor, akutväskor etc. Användarutbildning för hjärtstartare ingår vid leverans (styrelse eller intresserade boende) samt erbjuds löpande vid servicebesöken 2gg/per år under avtalstiden (5år). Detta garanterar att kunskap finns för att hantera utrustning.

Ta tillfället i akt att öka tryggheten i bostadsrättsföreningen genom att investera i en hjärtstartare innan olyckan sker.

Hyr er hjärtstartare
Detta unika erbjudande ger samtliga bostadsrättsföreningar anslutna till Castor valet att hyra hjärtstartare fr. 349kr/mån. (ord. pris 429kr/mån), Priser gäller exkl. moms.
För mer information kontakta Plusabs avtalsansvariga Christer Karlsson, tel: 0709-210101 eller via
e-post: christer.karlsson@plusab.se

Avtalsreferenser Plusab Medical Solution:
NCC, DHL, Schenker, SVT,ABB ,Manpower ,Svensk Travsport, Ramirent, Tyrens, Svevia m fl.

 

Hjärtstopp – ett hjärta i kaos

Varje år drabbas ca 15 000 personer av plötsligt hjärtstopp i Sverige och behandling påbörjas på ca 4 000 och av dessa överlever endast ca 500. Det innebär att 96% dör!

Plötsligt hjärtstopp kan drabba vem som helst. Det kan vara en familjemedlem, en kollega, en medmänniska på gatan eller en nära vän, ung som gammal. Se till att du är förberedd på det oförberedda! Lär dig Hjärt-lungräddning och investera i en hjärtstartare. Ett hjärtstopp kan ske av flera olika anledningar men ofta drabbas hjärtat av ett elektriskt kaos och hjärtats muskler arbetar osynkroniserat (kaos!) utan att kunna pumpa runt blod i kroppen. Om ingen behandling ges inom några minuter kommer detta tillstånd att leda till men för livet eller döden. Man brukar ha följande tumregel: Om ingen behandling eller hjärtstartare används ökar dödlighet vid hjärtstopp med ca 10 %/min.

Den omedelbara behandling som krävs är att någon startar hjärt-lungräddning och att en elektrisk stöt från en hjärtstartare kan ges så fort det är möjligt. Genom hjärt-lungräddning pumpar man manuellt runt blodet i kroppen. Genom en elektrisk stöt från en hjärtstartare avbryts det elektriska kaos som finns i hjärtat. På så sätt kan hjärtat återfå sin normala rytm och kunna pumpa blod.                    

Källa: HLR rådet